Φτιάχνουμε mystery box!

Χρειαζόμαστε:

  • ένα χάρτινο κουτί
  • ψαλίδι
  • μαρκαδόρους
  • ό,τι άλλο μας αρέσει για να το διακοσμήσουμε (π.χ. χαρτόνια για να κόψουμε σχέδια και να τα κολλήσουμε στο κουτί, αυτοκόλλητα, κορδελάκια, κουμπιά)
  • διάφορα μικροαντικείμενα και παιχνίδια.

 

 

Τι είναι το mystery box;;;

 

Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη κατασκευή αλλά αρκετά διασκεδαστική για τα παιδιά που αναπτύσσει τη φαντασία τους και τα βοηθά να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το mystery box με διάφορους τρόπους. Εμείς θα σας πούμε τις δικές μας προτάσεις και περιμένουμε, αν το κατασκευάσετε και παίξετε μ΄ αυτό να μας πείτε με ποιόν τρόπο το χρησιμοποιήσατε και να μας στείλετε φωτογραφίες σας!

Για να το κατασκευάσουμε, σχεδιάζουμε και κόβουμε στη μια πλευρά του κουτιού δυο κύκλους ώστε να δημιουργηθούν τρύπες, από τις οποίες να χωράνε να περάσουν τα χεράκια του παιδιού μας.

Μετά το διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Εμείς το κάναμε αρκετά απλό και λιτό, γράψαμε MYSTERY BOX και κολλήσαμε αστεράκια και ερωτηματικά.

 

 

Πώς παίζεται; Κρύβουμε στο κουτί διάφορα μικροαντικείμενα τα οποία το παιδί καλείται να μαντέψει με την αφή, χωρίς να βλέπει. Αν παίζουν περισσότερα από ένα παιδάκια κερδίζει αυτό που θα μαντέψει τα περισσότερα αντικείμενα. Μπορείτε να κλείσετε με ένα μαντήλι τα μάτια των παιδιών, αν τα αντικείμενά σας είναι μεγάλα και φαίνονται από τις τρύπες.

 

Για να γίνει πιο δημιουργικό το παιχνίδι μας, μπορούμε, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μας να του ζητήσουμε να φανταστεί και να μας διηγηθεί ή να γράψει μια ιστορία που να περιέχει τα αντικείμενα που αναγνώρισε.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το mystery box στο πάρτυ του παιδιού, ιδανικά αν είναι πάρτυ με θέμα «μικροί ντετέκτιβς»! Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να δώσουμε στους μικρούς μας καλεσμένους τα δωράκια τους!

Οι μικροί ντετέκτιβς μπορούν αρχικά να ψάξουν, με τα στοιχεία που θα τους δώσετε, το κρυμμένο mystery box με τα πολύτιμα κλοπιμαία. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανακαλύψουν το πολύτιμο περιεχόμενο του κουτιού, στο οποίο μπορείτε να έχετε κρύψει τα δωράκια για τους μικρούς σας καλεσμένους.

Ένας ένας μικρός ντετέκτιβ βάζει τα χέρια του στο κουτί και όταν αναγνωρίσει το κλοπιμαίο το κάνει δικό του και έχει ολοκληρώσει την αποστολή του. Προτιμότερο τα δωράκια να είναι διαφορετικά για κάθε παιδάκι, ώστε κάθε ντετέκτιβ να ανακαλύπτει ένα διαφορετικό αντικείμενο.

Καλή διασκέδαση!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα μας.

Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. Παρακαλούμε προσπαθησε ξανα.

Το Παιζω-γράφημα θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε για να επικοινωνήσει μαζί σας..