ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοί είμαστε

Αγγελική

Ας γνωριστούμε..

Είμαι η Αγγελική, μαμά δύο σκανταλιάρικων νηπίων, σύζυγος ενός υπέροχου ανθρώπου- στήριγμά μου σε κάθε ιδέα και έμπνευσή μου (όπως αυτό το blog), νομικός, φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «δημιουργικής γραφής» του ΕΑΠ, crafter  και κυρίως δημιουργός αναμνήσεων (προσπαθώ και ελπίζω μόνο ευχάριστων) των παιδιών και της οικογένειάς μου!

 

Λατρεύω τις εκπλήξεις, την οργάνωση παιδικών πάρτυ, αγαπώ τα βιβλία και το διάβασμα, μου αρέσει να δημιουργώ μαζί με τα παιδιά, να φτιάχνουμε παρέα κατασκευές και χειροτεχνίες με κάθε είδους υλικά, να σκεφτόμαστε και να πλάθουμε ιστορίες, προσπαθώντας να κάνουμε παραμυθένια την καθημερινότητά μας! Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επίσης με την ραπτική και την κατασκευή κοσμημάτων.

 

Αυτή η σελίδα φτιάχτηκε για να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς της καθημερινότητάς μου με τα παιδιά, ιδέες και προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών και για να ανακαλύψουμε παρέα τεχνικές με τις οποίες η δημιουργική γραφή μπορεί να γίνει, για μικρούς και μεγάλους, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, εργαλείο που αναπτύσσει τη φαντασία μας, εμπλουτίζει το λόγο μας και θεραπεύει την ψυχή μας! Εδώ θα βρείτε επίσης προτάσεις παιδικών βιβλίων που αγαπάμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά, υλικό για γλωσσικές δραστηριότητες, ασκήσεις δημιουργικής γραφής, ιδέες για κατασκευές καθώς και προτάσεις για τρόπους και μέρη ψυχαγωγίας για παιδιά.

 

Σ’ αυτή τη σελίδα δεν είμαι μόνη αλλά έχω δύο πολύτιμους βοηθούς. Την Πόπη, ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα που αγαπάει τη διακόσμηση! Θα μοιράζετε μαζί μας τις προτάσεις της και τις ιδέες της. Και τη γλυκιά γιαγιά Χαρούλα που θα μας ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους με τις ιστορίες της!

 

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας προτάσεις και ιδέες με τις οποίες κάνετε ονειρική την κάθε ημέρα των παιδιών σας, είτε στέλνοντάς μας email στο  info@paizografima.gr είτε επικοινωνώντας  μαζί μας στα social media

https://www.facebook.com/paizografima/

https://www.instagram.com/paizografima/

 

Καλώς ήρθατε!

Πόπη

Τη στήλη «Παιδικό δωμάτιο» γράφει η Πόπη που αυτοσυστήνεται ως εξής:

 

Χαλκιδικιώτισσα οικονομολόγος ψάχνει, δωμάτιο να διακοσμήσει!  Ναι ,ναι,  είμαι απόφοιτη οικονομικού πανεπιστημίου, πιστεύω  πως «Σαν τη Χαλκιδική δεν  έχει»,  και λατρεύω τη διακόσμηση!

 

Θα με χαρακτήριζα ονειροπόλα, με φαντασία που τρέχει σε όλα αυτά τα μέρη που θα ήθελα να ταξιδέψω. Είμαι ήσυχη και με μπόλικη υπομονή, αρκεί να μη με πιάσει το πείσμα μου. Δώσε μου καφέ, σοκολάτα, θάλασσα και περιοδικά διακόσμησης και θα τα πάμε περίφημα!

 

Η στήλη διακόσμησης στο παιζωγράφημα, αποτελεί το μέσο διαφυγής μου από την καθημερινότητα και τον τρόπο έκφρασης της αγάπης μου για τη δημιουργικότητα και τα παιδιά.

 

Το παιδικό δωμάτιο είναι το κρησφύγετο των δικών μας αναμνήσεων ως παιδιά, και σκοπός μας θα είναι να δημιουργήσουμε τις ομορφότερες στιγμές των παιδιών μας, στα δικά τους!

Χαρούλα

«Τα παραμύθια της γιαγιάς» γράφονται από τη γιαγιά Χαρούλα.

Λίγα λόγια από τη γιαγιά της σελίδας μας:

 

Είμαι η Χαρούλα και είμαι γιαγιά!

Σημερινή γιαγιά. Εργαζόμενη, πολυάσχολη και… όπως βλέπετε αρκετά εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες  σαν όλες τις σημερινές γιαγιάδες… και παππούδες.

Είχα την τύχη να μεγαλώσω με μια γιαγιά που δεν ήξερε να διαβάζει αλλά είχε ένα μαγικό τρόπο να λέει ιστορίες. Η φωνή της δημιουργούσε στο μυαλό μου παραμυθένιες εικόνες, εικόνες που θέλω να σας πω… ξεπηδούν ακόμα στις σκέψεις μου.

Έχω τέσσερα εγγόνια που λατρεύουν τα παραμύθια. Τους αρέσει να διαβάζουμε παραμύθια με υπέροχες εικόνες αλλά περισσότερο τους αρέσουν οι ιστορίες.

 «Γιαγιά θα μας πεις μια ιστορία;», είναι η αγαπημένη μου φράση!!!

Κι εγώ άλλο που δεν θέλω. Αντικείμενα που ζωντανεύουν, ζωάκια που μιλούν, φυσικά φαινόμενα, δέντρα, πουλιά, άνθρωποι δημιουργούν την μαγεία των παραμυθιών μου.

Αυτές τις ιστορίες θα μοιραστώ μαζί σας. Μην περιμένετε λογοτεχνικά κείμενα με σπουδαία νοήματα και εξαιρετική γραφή. Αυτά που αρέσουν στα εγγόνια μου γράφω, όπως ακριβώς τα αφηγούμαι.

Είμαι σίγουρη ότι η κάθε γιαγιά λέει τις καλύτερες ιστορίες στα δικά της εγγόνια και η κάθε μαμά επιλέγει τα καλύτερα παραμύθια για να πει στα παιδιά της. Όταν στερεύετε από ιδέες τα «Παραμύθια της γιαγιάς Χαρούλας» είναι εδώ για να ταξιδέψουν μαγικά τα αγαπημένα μικρά μας σε τόπους παραμυθένιους.

 

Με αγάπη

γιαγιά Χαρούλα

 

Υ/Σ Τα δικά μου παραμύθια δεν τελειώνουν με τη φράση «Έζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Δεν αρέσει στον εγγονό μου. «Εγώ θέλω όλοι να ζουν καλύτερα», μου είπε ….κι έζησαν όοοολοι καλύτερα….

Μείνετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα μας.

Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. Παρακαλούμε προσπαθησε ξανα.

Το Παιζω-γράφημα θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε για να επικοινωνήσει μαζί σας..